Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srebrny wisior repusowany
Witam,
Przedstawiam repusowany wisior ze srebra,kamienie to kaboszony z krzemienia pasiastego,z którym lubię bardzo pracować.Prawdopodobnie to sentyment gdyż jestem z gór świętokrzyskich,gdzie występuje ten przepiękny kamień.

(Sorry za jakość zdjęć Uśmiech)
Odpowiedz
Ładna robota i ciekawy projekt, taki organiczny jak dla mnie.
Kargi kułeś czy klasycznie: lutowane paski?
Odpowiedz
witam,dziękiRozmarzony blacha repusowana,potem lutowane cargi,może na zdjęciu nie widać dokładnie są tam też 3 małe kaboszony 5mm. też w cargach.
Odpowiedz
Widac , widac, tylko krzemien chyba jest zbyt jasny do srebra. W miedzi wygladalby chyba lepiej.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Odpowiedz
Bardzo podoba mi się ten wisior. Faktycznie szkoda, że nie masz lepszych zdjęć, bo myślę, że na żywo wisior jest jeszcze piękniejszy. Podoba mi się ta organiczność i ażur jak z amonitu.
Odpowiedz
witam,dzięki,tylko lepszych zdjęć na razie nie będę miał ,bo wisior i kilka innych moich prac są w zbiorach muzeum w Sandomierzu,po konkursie
"Krzemień pasiasty-kamień optymizmu".
Odpowiedz
Twoja praca brała udzial w konkursie? Znakomicie. Są już wyniki konkursu? Jakie by nie były - gratuluję! Uśmiech
Odpowiedz
Wow! Niesamowity ten wisior, świetny pomysł.
Odpowiedz
ciekawa jestem jak wygląda wisior z tułu Uśmiech piękny , no własnie a jak wyniki konkursu?
Odpowiedz
-wisior został zakwalifikowany ,i pozostał już na stałe w zbiorach muzeum w Sandomierzu,jeżeli ktoś będzie przejeżdzał przez ziemię sandomierką,to zapraszam do odwiedzenia jedynego muzeum poświęconego krzemieniowi pasiastemu,występującemu w jednym miejscu na świecie w górach świętokrzyskich.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości