Anna Maria ...teraz Kayah
Anna Maria ...teraz Kayah
'Nieczar' - swietnie wyszedl ten czepiec.
beczkę małmazji na cześć waści wytaczam.
...i mogę obiecać ,że tego typu realizacji będzie przybywać ...choć mozolnie z przyczyn naturalnych - doba ma niestety tylko 24h
bardzo wszystkim dziękuję
...i mogę obiecać ,że tego typu realizacji będzie przybywać ...choć mozolnie z przyczyn naturalnych - doba ma niestety tylko 24h 
Chylę czoła, Nieczar - doskonała praca. Jestem pełny podziwu dla Twoich umiejętności.
Właśnie sobie wygooglowałem, że miesiąc temu odbyła się wystawa Twoich prac we Wrocławiu - gdybym tylko wiedział...
Powiedz chociaż, kiedy możemy się spodziewać obiecanych zdjęć z pleneru - tak na otarcie łez? 

dzięki za uznanie ...staram się jak mogę ,ale do doskonałości jeszcze mi brakuje
we Wrocławskim Muzeum Archeologicznym (Arsenał) gościłem rok temu
(marzec-kwiecień) ...pojawiły się zapowiedzi w rożnych mediach ,ale gwiazdą sztuki nie jestem więc były w ograniczonej formie i ilości
...co do fotek plenerowych to postanowiłem wykorzystywać je "z nienacka" w różnych celach promocyjnych moją twórczość ,dlatego przez jakiś czas nie będę ich upubliczniał ...poza tym jak będzie za dużo fotek to nikt nie będzie chciał przyjść i zobaczyć oryginał w realu na wystawie 
zapraszam do Zamku Książ ...wystawa do 25 kwietnia 

witam ponownie 
niedawno udało mi się znaleźć czas i zakończyć maskę portretową
Kayah, wykonaną z blaszki miedzianej gr. 1mm
...całość realizacji będzie można zobaczyć na wystawie w Krakowie
(Muzeum Archeologiczne) od 3 października ...o której jeszcze będę informował, ale już zapraszam 
...c.d.n. 
technika, która powoli odchodzi w zapomnienie i cieszy mnie to, że są tacy ludzie jak Ty Nieczr, że podtrzymujesz ta tradycję. Z opisu wynika, że maski są w skali 1:1 . Osobiści bawię się tą techniką w złocie i srebrze, ale blacha ma wtedy 0.3 do 0.5 mm. Wiem jak trudno wyciągnąć taki kształt z jednego kawałka materiału. Gratuluję i podziwiam umiejętności.