Zuchwałe napady na sklepy jubilerskie
Zuchwałe napady na sklepy jubilerskie
Do polityki idą ludzie bezwzględni, z nastawieniem ile uda się z tego tematu wyciągnąć. Ludzie z ideałami zostają odstrzeleni już na poziomie gminy czy powiatu. Co do bandytyzmu myślę że fajną sprawą jest nosić przy d.pie paralizator co innego świadomie i zręcznie użyć go w sytuacji zagrożenia.
A jak Obywatel Bandyta dozna urazu psychicznego i zacznie się jąkać?
Przecież on może mieć traumę, lęki, zawroty głowy, brak wzwodu itd.
Będziesz płacił do śmierci. Najlepiej ubić, zakopać - nie dowie się nikt.
Zgadzam się, że prawo mamy idiotyczne i w zasadzie chroni bandytę nie poszkodowanego. W sytuacji jednak gdy nie ma zagrożenia życia i zwraca się do mnie przerażona dziewczyna z skrępowanymi rękoma a obok mnie jest pełno ludzi i żadnego bandyty to ..... POMAGAM a nie zabieram d.... i uciekam. Gdzieś tak w każdym człowieku jest zakodowane zwykłe człowieczeństwo i kiedy zatracimy je to GIŃ NARODZIE! Rozumiem strach i ja też nie chciałabym zginąć jako bohater tylko żyć długo jako szary, przeciętny i szczęśliwy człowiek, ale tak zostałam wychowana, że pomogłabym bo wstydziłabym się później spojrzeć w lustro. Mówię o tej konkretnej sytuacji. Ulica pełna ludzi, brak zagrożenia i ..... obojętność. Pewne zachowania można tłumaczyć instynktem zamozachowawczym, ale jest granica. Widzisz człowieka leżącego na ziemi - schyl się może umiera a nie jest pijany! Proste - prawo - prawem jest idiotyczne, znacznie mądrzejszy był Hammurabi, ale nie zwalajmy wszystkiego na nie. Czasami to walenie głową w mur, czasami rece opadają gdy widzi się idiotyzmy wykraczające poza zdrową logikę, czasami ma się ochotę walnąć jednego czy drugiego w pysk żeby zacżął logicznie myśleć ,ale musimy pamiętać o tym, że to co damy to dostaniemy... Taka równowaga.... Może się mylę - a może nie? Pozdrawiam .... chyba jestem za dużą idealistką
To jeszcze dodam optymistycznie nie mając na myśli tych co nie pomogli lecz całe społeczeństwo, że z moich obserwacji wynika, mimo tysięcy ludzi za kratami iż dobrych fajnych ludzi jest większość a nawet, że tych złych jest niewielu i gdyby reakcje były takie jak piszesz mogłoby być znacznie bezpieczniej. Kilka wad na pewno mamy ale ja uważam Polaków za bardzo fajnych ludzi, oprócz kilku zakał w urzędach i kilku terroryzujących ludzi na ulicy, aha i złodziei wszyscy wiedzą gdzie.
Jeśli chodzi o skup złota...mnie kilkakrotnie odwiedzała policja, bo kupiłem coś od złodzieja. Kilkakrotnie też musiałem jeździć na pały na zeznania i rozpoznanie złodzieja. Ale nigdy nie pomyślałbym, że mogliby mnie wsadzić do paki na 48h bo coś kupiłem...przecież legalnie prowadzę skup złota, spisuje każdego z dowodu, łącznie z seria i numerem. Każdy zakup jest spisywany na na specjalnym druczku gdzie ja jestem kupującym a klient sprzedającym. Nikt nie ma napisane na czole, że jest złodziejem.
Powis, miałeś taki dokument? Czy nie napisałes bo wczesniej znales klienta?
Ps. O tych napadach, ktore opisywales tez slyszalem...dzialamy chyba na tym samym terenie
Rzeczywiści profesja piękna i ciekawa,ale szumowin na tym świecie nie brakuje,na pewno jest tu i wina naszego rządu ponieważ przyczynia się do powstawanie idiotów,złodziei,morderców,itp typów którzy z braku zatrudnienia oraz możliwości rozwoju idą w patologię dzięki naszym polskim prawnikom itp ludzią władzy, którzy tworzą tę patologię zamiast zacząć tworzyć piękny poukładany świat. Kast społecznych nikt nie zlikwiduję są od wieków,ale o niektórych warstwach społecznych u nas zapomniano i dla tych ludzi nic nie robią tylko tworzą urzędy pracy,a pracodawcą wiążą ręce chorą ekonomią ,gdzie są zmuszeni oszukiwać kraj oraz pracowników nie płacąc ubezpieczenia itp.widzę tylko dla tych ludzi szafot publiczny..Uważam że na tych stanowiskach(władzy) powinny być duże pieniądze i duże kary.Nasi sąsiedzi z U.E żyją w każdej kaście godnie, na miarę swoich możliwości oczywiście, czy też ambicji.Co prawdą szumowin nigdy się całkowicie nie wyeliminuje,ale może ich być dużo mniej.Że oni się nie boją takich przepisów tworzyć,mam nadzieję że Ci co potworzyli lub przepuścili przepisy chore i nie etyczne skończą w nich,jako debile.
A naszym sąsiadą żyje się fajniej,bezpieczniej i godniej,są uśmiechnięci i zadowoleni ze własnego kraju i życia i nieważne w jakiej kaście się poruszają. Pozdrawiam.
Ja mysle, ze Polska to jednak nie Somalia czy Korea Płn...oczywiście, że naszym sąsiadom zachodnim żyje się ogólnie lepiej w kwestii ekonomicznej ale nie popadajmy w skrajności...uważasz, że tam nie ma napadów? Ludzie tylko się do siebie uśmiechają? Jest podobnie jak u nas a nawet gorzej biorąc pod uwage narastajacy problem muslimow, pederastów oraz braku własnej tożsamości narodowej...W Polsce tego nie ma i mysle, ze nie bedzie!
(10-26-2014, 03:08 PM)bafi Powis, miałeś taki dokument? Czy nie napisałes bo wczesniej znales klienta?
(10-26-2014, 03:08 PM)bafi Powis, miałeś taki dokument? Czy nie napisałes bo wczesniej znales klienta?