Jak wyciągnąć kamień z oprawy
Jak wyciągnąć kamień z oprawy
Może mi doradzicie w sprawie wyciągnięcia kamienia z cargi? Bawiłem się we wkładanie i wyciąganie ( bez skojarzeń...) kamyka i kurcze mi ugrzązł na stałe całkiem mocno. Próbowałem od spodu poklepać i na superglu przykleić do trzpienia ale nic nie dało. Nie próbowałem kleju na gorąco jeszcze bo nie mam a poxyliny czy żywicy epoksydowej się boje, nie mam pewności czy da się usunąć z kamienia.
Sytuacja wygląda tak jak na zdjęciach, kamień to iolit.
Ja bym zrobił tak.Maleńka dziurka na środku a po wyjęciu maleńki kawałek lutu może być i na koniec roboty
tylko trzeba uważać na ten szpic kamyka wiec może nie na środku ta dziura tylko z boku? O albo ręcznie wiertelkiem powoli.
Najmniejszą chyba mogę 0,6 albo 0,8 to nie takie male ale genialne o.0 Jakoś nie pomyślałem ze można to zalutować... xD
Dzięki pewnie tak zrobię
tylko trzeba uważać na ten szpic kamyka wiec może nie na środku ta dziura tylko z boku? O albo ręcznie wiertelkiem powoli.
Albo trzymając szczypcami włóż do myjki ultredzwiękowej
Patent z myjką.
2s i wypadł.
Wielkie dzieki!
Spróbuje, ale wątpię to naprawdę mocno siedzi. Srebro 930 0,4 twarde draństwo w porównaniu do mega plastycznej 999. oprawy z 999 kształtowałem wciskając w nie kamień i spokojnie się rozchodziły przy tym 930 ciężko się kształtuje obcążkami. ;] Pracy przy tym mam jakieś 4-6x więcej niż przy 999 ale myślę ze efekt końcowy w 930 jednak jest lepszy.
Edit:
o.0 Działa!
Patent z myjką.
2s i wypadł.
Wielkie dzieki!
Ultra dzwięki mają moc