rosyjska obrączka
rosyjska obrączka
Witam ponownie , wyslalam mailem zdjecia prob do probiercow w Poznaniu , odpisali ,ze na podst. zdjec to prawdopodobnie jest to zloto poroby 375 , ale zeby przyniesc jak bede w Pl , aby to potwierdzic .
Robilam przed chwila test -brzegiem obraczki potarlam 17 razy na papierze do drukarki , oraz potarlam takze tyle samo razy brzegiem srebrmnego lancuszka -wklejam zdjecia - po lewej kreska to srebro , po prawej rosyjskiej obraczki .
Pozdrawiam .
Prosze nie byc agresywnym uczestnikiem dyskusji , a jakbys przeczytal ten watek , to ktos mi to podpowiedzial , ze srebro zostawia ciemny slad tak jak olowek , takze jak nie jestes w temacie , to sie nie wypowiadaj AGRESORZE .
Cactoos cytat:
Teraz raczej widać 875. Dziwne, że nie ciemnieje. Taka próba powinna być przynajmniej żółtawa.
Możesz jeszcze sprawdzić na kartce papieru. Weź zwykły biały papier do drukarki i potrzyj kilkanaście
razy samym kantem w tym samym miejscu. Jak srebro, to powinna powstać ciemna kreska - jak od twardego ołówka.
AGRESORZE? Przeczytaj Swoją bzdurę, to zrozumiesz. Jak powiedzą, żeby sprawdzić monetę i trzeba ją zębami nagryźć to co ? Nagryziesz ją siedem razy z każdej strony? To co Cactoos napisał nie służy rozpoznawaniu srebra, to może pomóc , ale pewnikiem nie jest. Jedynym sposobem na sprawdzenie tego jest wizyta w Urzędzie Probierczym
(06-08-2017, 02:46 PM)silverpaul AGRESORZE? Przeczytaj Swoją bzdurę, to zrozumiesz. Jak powiedzą, żeby sprawdzić monetę i trzeba ją zębami nagryźć to co ? Nagryziesz ją siedem razy z każdej strony? To co Cactoos napisał nie służy rozpoznawaniu srebra, to może pomóc , ale pewnikiem nie jest. Jedynym sposobem na sprawdzenie tego jest wizyta w Urzędzie Probierczym
Nagryze 7 razy z kazdej strony, to jest moj watek i bede sobie przeprowadzac eksperymenty jakie ja chce i wklejac .
Do probierczego pojde w sierpniu , wczesniej nie mam mozliwosci .
Jak nie chcesz pomoc , to sie lepiej nie wypowiadaj i nie pisz Swoich bzdur . Zegnam chlodno
(06-08-2017, 02:46 PM)silverpaul AGRESORZE? Przeczytaj Swoją bzdurę, to zrozumiesz. Jak powiedzą, żeby sprawdzić monetę i trzeba ją zębami nagryźć to co ? Nagryziesz ją siedem razy z każdej strony? To co Cactoos napisał nie służy rozpoznawaniu srebra, to może pomóc , ale pewnikiem nie jest. Jedynym sposobem na sprawdzenie tego jest wizyta w Urzędzie Probierczym
Nagryze 7 razy z kazdej strony, to jest moj watek i bede sobie przeprowadzac eksperymenty jakie ja chce i wklejac .
Do probierczego pojde w sierpniu , wczesniej nie mam mozliwosci .
Jak nie chcesz pomoc , to sie lepiej nie wypowiadaj i nie pisz Swoich bzdur . Zegnam chlodno
(06-08-2017, 02:46 PM)silverpaul To co Cactoos napisał nie służy rozpoznawaniu srebra, to może pomóc , ale pewnikiem nie jest.
(06-08-2017, 02:46 PM)silverpaul To co Cactoos napisał nie służy rozpoznawaniu srebra, to może pomóc , ale pewnikiem nie jest.
(06-09-2017, 10:03 PM)orca2(06-08-2017, 01:44 PM)silverpaul 17 razy? To mało , potrzeć trzeba 22,5 raza.
Ja p.....lę! Skąd ten pomysł?
Ha hahahahak..wa ale się uśmiałem , hit
(06-09-2017, 10:03 PM)orca2(06-08-2017, 01:44 PM)silverpaul 17 razy? To mało , potrzeć trzeba 22,5 raza.
Ja p.....lę! Skąd ten pomysł?
Ha hahahahak..wa ale się uśmiałem , hit