Proszę o opinie moich prac www.bizuternia.com
Proszę o opinie moich prac www.bizuternia.com
Witam
Jestem nowy na tym forum. Jeśli możecie oceńcie moją stronę i moje prace.
http://bizuternia.com/
Jeśli podobają się Wam moje prace kliknijcie Like na Facebook u.
jak mam być szczery to wogóle mi sie nie podoba ta biżuteria, to bardziej przypomina mi nawalekanie koralików na sznurek ! używanie dla takich wyrobów nazwy "biżuteria" jest po prostu profanacją tego co na prawdę jest bżuterią
Sam chciałeś znać opinie innych więc.. mnie się osobiście ta biżuteria nie podoba. Niestety takich dzieł u nas na rynku jest bardzo dużo.. Jednak życze Ci powodzenia 
tak jak poprzednicy- oceniam to jako kolejne nawlekanki, kupujesz gotowe materiały i nawlekasz, zrób ksztautki z kamieni-ale sama/sam - poszlifuj, potnij minerały, zrób modele odlewów na kolczyki , to zaczniemy rozmawiac o twojej bizuterii, teraz to nawlekanki,nawet nie rzemiosło,raczej zabawa.
dla mnie nie ma to żadnej róznicy czy byście to sami robił czy kupili hurtem na bazarze u sprzedawcy ....no sam nawet niewiem sprzedawcy czego....takie bransoletki to widziałem przewawane cały sezon w miedzyzdrojach tylko ludzie co nimi handlowali to je zamawiali na kartony-opisane smiesznymi krzaczkowatymi literkami.
dla mnie nie ma czego oceniac bo i ta biżuteria niczego sobą nie reprezentuje...a przepraszam....reprezentuje:
brak : gustu, polotu, pomysłu, jakiejkolwiek wiedzy o rzemiosle, pomijam brak informacji jacy to super polscy projektanci-choćby młodzi- tworzą te "dzieła" no poprostu rece opadają,kolejne nawlekanki bez polotu, na stronie i w chyba w filozofii marki wiecej jest bicia piany ,pisania bzdur,dorabiania ideologi i super historii do kupionych na kilogramy kuleczek z kamieni niż czegokolwioek innego.
Kona ale tu chodzi nie tylko o strone jak taką..... ale o asortyment, zerknij na galerie ludzi z forum ale tych co mają zeczwiscie coś do pokazania . to jest forum rzemieślników......nie wiem czy widzisz różnicę.
Jak w tym sklepie rozszerzą asortyment to co .no własnie....co? Ponawlekają wiecej koralików na dłuższą gumke i bedzie naszyjnik? Kolejna produkcja bijou.... jakoś za cholere nie trawie tego. Poprostu nawlekanki nie uznaje za biżuterie, raczej za przejaw ...nie wiem....zabawy dziewczecych podlotków co chcą mieć codziennie inną bransoletke to zaczynają robić bijou i pisac o tym na facebuku i komentowane są takie bransoletki jako słitaśne.....
Walcze wszedzie gdzie widze przejaw nawlekanych bijou twórów.....nie, nie i jeszcz raz nie....zero gustu,pomysłu, umiejetnosci ,no bo ile tego potrzeba zeby zamówić karton koralików i to ponawlekac?
925 jest jakie jest każdy widzi i kazdy może zrobić sobie taki stop, pytanie czy kazdy musi sie zajmowac produkcją bijou ewentualnie chandlem gotowymi pierdołami zamawianymi w hurtowni?asortyment..smiechu warte? jaki asortyment? taki co mozna kupic za 5 zł w maszynach z jajkami niespodziankami dla dzieci.
okreslenie minerałów z jakich zrobione są nawlekanki.no poprostu wspaniałe....amazonit multikolor....chyba nazwa kopiowana z asprtymentu hurtowni kamieni.
bzdury pisane na stronie... "charmsy są wykonane ze specjalnie wyselekcjonowanego srebra próby 925."
a co to znaczy? sprzedawca pojecia nie ma pewnie co to srebro 925 a co fine.
jak moze byc wyselekcjonowae 925?
925 jest jakie jest każdy widzi i kazdy może zrobić sobie taki stop, pytanie czy kazdy musi sie zajmowac produkcją bijou ewentualnie chandlem gotowymi pierdołami zamawianymi w hurtowni?
zarówno zawieszki srebrne jak i złocone mają próbe 925............................( dla zieleniaków , jak cos jest złocone powinno miec informacje o tym nabitą odpowiednim oznaczeniem) inaczej zawieszka srebrna 1,3g pozłacana,jak ma próbe 925-a chyba chodzi raczej o numerator a nie o próbe państwową. .... to zgodnie z próbą ma tam by 92,5%złota czyli około 1,1gzłota w cenie 20zł....no to ja poprosze 15tysiecy zawieszek, topie złoto ,sprzedeje po cenie 30% nizszej od giełdy i heja. jade na kanary sie byczyc.
i tak na koniec tyrady,słow kilka do zielonych: ludzie, jestescie na forum złotniczym, rzemieslniczym, myśleć, mylseć troche, w rzemieślnictwie chyba nie chodzi o to zeby zamówić w hurcie kóleczki,ponawlekac i zgonić w detalu.
Bede tyrał,wysmiewał,tępił przejawy niewiedzy i ...no sam nie wiem czego dokładnie.....no bo jak nazwać komentarze zielonych na forum złotniczym odnoszace sie do bzdurnych nawlekanek ..... no bo przecierz można nazwac...gust,ja bym to nazwał raczej bezguscie i tyle.
A daczego tyrać? Bo pokazywanie tłumaczenie, udostepniaie galerii prac luzi z forum niewiele daje, dalej nawlekanki "są ok " może jak wysmieje ,wypunktuje jeden z drugim i kolejny sklep z bijou, plus może troche szorstkie ale szczere zwrócenie uwagi zieleniakom to mzoe wreszcie nawlekanki przestaką byc "ok"
niech sobie bedą -istnieją w świecie..... ale jakos pokazywanie nawlekanek na forum złotniczym...no to zupełna wtopa i porażka.
bart...jedziesz ostro w tym temacie ale popieram Cię. Dość już tych nawlekanek, tej tandety i dorabiania do tego ideologii.