czym handlować oprócz biżuterii
czym handlować oprócz biżuterii
Dopalaczami...podobno dobry byznes :-) A na poważnie dołóż witrynę obrazków srebrnych w tym komunijnych, wazonów, witryna markowych piór parkera bo biorą dla prezesów i lekarzy. Zrób ekspozycję co możesz wygrawerować (zapalniczki, piersiówki, nieśmiertelniki).
Myślałem właśnie o tym co napisaliście (na poważnie). Widziałem kiedyś u Jubilera TAXOR galanterię skórzaną z wyższej półki (nie chińszczyzna). Myślałem jeszcze o jakichś gustownych upominkach, bo czasami jest tak że ktoś u mnie ogląda biżuterię bo chce dla kogoś coś kupić na prezent ale nie wie jeszcze co.
Ja mam u siebie, oprocz bizuterii, zegarki (lorus, timemaster, QQ). Mozesz rowniez wstawic szkatułki na bizuterie. Srodki do czyszczenia bizuterii czyli plyny i sciereczki. Byl u mnie przedstawiciel i proponowal skorzane portfele ale nie skorzystalem. Mozesz rowniez zrobic wystawke z paskow i bransolet do zegarkow bo klienci czesto pytaja.
bialaski stara zasada mówi, że jak masz kilo złota na sklepie to zrób 2 kilo to będziesz bankowo więcej handlował. Na złotej drobnicy kapitału nie zbijesz. Ja swój sklep to będe jeszcze z 10 lat towarował żeby był wkońcu wybór taki jak powinien.
Ja mam lokal 50m z czego sklep ma z 40m. Polecam tylko dobry wyciag zeby wciagal wszystkie dymy i smrody, dobra polerke z wyciagiem zeby cala pracownia nie byla czarna po miesiacu i dobre drzwi zeby nadmiernie nie halasowac
Przy takim duzym lokalu fajnie sie mozna odgrodzic i zrobic pracownie złotniczą na miejscu. Dobra opcja. Ja mam u siebie małą pracownie w sklepie i czesto gesto coś przerabiam klientowi zeby kupil. Dzisiaj np skracałem łańcuch pancerkę o 5cm. Dla mnie to 5 min pracy a klient wyłożył na stol 500zl. Gdyby nie to napewno by nie kupil
Ja mam lokal 50m z czego sklep ma z 40m. Polecam tylko dobry wyciag zeby wciagal wszystkie dymy i smrody, dobra polerke z wyciagiem zeby cala pracownia nie byla czarna po miesiacu i dobre drzwi zeby nadmiernie nie halasowac