problemik ze sklepem
problemik ze sklepem
i jak to załatwił. Dziękuje.
Witam. Czy ktoś z Państwa miał do czynienia z firmą ALCO Sklep Internetowy (narzędzia jubilerskie) ?. Dokładnie chodzi mi o zakup niesprawnego urządzenia i próby reklamowania go lub zwrotu pieniędzy w tej firmie. Może ktoś miał podobną sytuacją z tym sklepem... .
Nie koniecznie chodzi mi o porady prawne, tylko czy ktoś miał tam taką nieprzyjemność
i jak to załatwił. Dziękuje.
Opisujesz co jest grane, pakujesz i wysylasz calosc z potwierdzeniem odbioru. Od tego czasu maja 30 dni na rozpatrzenie reklamacji. CHYBA ZE kupiles jakos firma wtedy to sprawa sie troche kompilkuje(podobno)
Co za sprzet?
Osobiscie wszystko co u nich kupilem bylo ok.
Jaki masz problem w reklamacji? Nie wiesz jak to zrobic? Czy sie wstydzisz?
Opisujesz co jest grane, pakujesz i wysylasz calosc z potwierdzeniem odbioru. Od tego czasu maja 30 dni na rozpatrzenie reklamacji. CHYBA ZE kupiles jakos firma wtedy to sprawa sie troche kompilkuje(podobno)
przysłali. Inny znajomy znów jest zadowolony - różnie bywa. Ale z tego co piszecie nie jest najgorzej. Zobaczymy. Dzięki za info.
Z tego co wyczytałem przy reklamacji (rękojmia) mają 14 dni do rozpatrzenia reklamacji (no chyba, że coś pomyliłem). Zadzwoniłem po 14 dniach i nic nie zrobili/ zdecydowali - nic nie wiadomo. Kazali dzwonić - dziś chyba zadzwonię. Chodzi o młotek udarowy FOREDOM - w trakcie pracy rozkręca się obudowa i nie da się jej dokręcić, poza tym za szybko się nagrzewa. Pracuję na tych młotkach min. 10 lat, więc jakieś doświadczenie mam.
Znajomy czekał u nich na zamówienie 2 m-ce ! i dopiero po wielu rozmowach
przysłali. Inny znajomy znów jest zadowolony - różnie bywa. Ale z tego co piszecie nie jest najgorzej. Zobaczymy. Dzięki za info.
No niestety firma ALCO odesłała mi młotek tak samo zepsuty jak go wysłałem. Bzdurnie twierdząc że używałem go niezgodnie z instrukcją ...? . Na tych narzędziach pracuję od ok 10 -12 lat . Zwykle kupowałem w PAT -cie lub u Koćuby, raz musiałem gdzie indziej i wtopa !!!. Odesłałem. Od reakcji tej firmy zależy moje zdanie na jej temat. Nie odpuszczę ! . Wydałem już na prawnika, więc jeżeli nie będzie tak jak myślę idę dalej !!!.
(12-28-2015, 07:44 PM)Maciek72 No niestety firma ALCO odesłała mi młotek tak samo zepsuty jak go wysłałem. Bzdurnie twierdząc że używałem go niezgodnie z instrukcją ...? . Na tych narzędziach pracuję od ok 10 -12 lat . Zwykle kupowałem w PAT -cie lub u Koćuby, raz musiałem gdzie indziej i wtopa !!!. Odesłałem. Od reakcji tej firmy zależy moje zdanie na jej temat. Nie odpuszczę ! . Wydałem już na prawnika, więc jeżeli nie będzie tak jak myślę idę dalej !!!.
(12-28-2015, 07:44 PM)Maciek72 No niestety firma ALCO odesłała mi młotek tak samo zepsuty jak go wysłałem. Bzdurnie twierdząc że używałem go niezgodnie z instrukcją ...? . Na tych narzędziach pracuję od ok 10 -12 lat . Zwykle kupowałem w PAT -cie lub u Koćuby, raz musiałem gdzie indziej i wtopa !!!. Odesłałem. Od reakcji tej firmy zależy moje zdanie na jej temat. Nie odpuszczę ! . Wydałem już na prawnika, więc jeżeli nie będzie tak jak myślę idę dalej !!!.
No, szkoda że jest tyle osób niezadowolonych z usług tej firmy. Porażka. Ja swój stosunek do tej firmy uzależniam od załatwienia sprawy w 100% . Wydałem na kancelarię 100 zeta i już nie po puszczę . Wiem jakie mam przed sobą koszta ale mam wygraną + straty moralne ( :0 ) . Zobaczymy . Życzcie mi zdrowia