CH**** FREZY
CH**** FREZY
Mam pytanie czy tez zdarza wam sie kupic frezy ktore sie nie nadaja do pracy?
Ktorys raz z kolei kupilem rozne frezy okragle i stozkowo walcowe. Czesc z nich jest krzywa(bicie promieniowe), czesc tempa a kilka sztuk w normie. W dodatku bywaja sztuki ktore nie trzymaja wymiarow np zamiast 1,5 jest 1,6 albo 1,4 itp.
Trafiaja sie was takie przypadki? A moze to pordobki? Swego czasu slyszalem, ze wiekszosc brobiazgow Antilope to pordobki...
Ewentualnie powiedzcie gdzie mozna kupic dobre frezy bo czasami to az krew zalewa...
Z dobrymi frezami w Polsce jest problem podobnie jak z piłkami , większość antilope to produkcja skośnookich ja szukam albo buscha albo dentsply maillefer jeszcze czasem na aukcjach można za grosze wyrwać komunistyczne czeskie frezy chirana nimi jakoś idzie i są tańsze od antylop .
Rozwiązania
Stomatologiczne widiowe 1-1,2-1,4-1,4-1,6 na grubo, można dobracować precyzyjne otwory ręcznie dobrym stożkowym lub specjalnie ostrzonym wiertlem
Zabulić parę Deutsche Mark za widiowe komet i mieć problem z glowy
+wybierać metal zostawiąc 0,1-0,2 mm mniej dla czystej pościeli dla kamyka wagą z 0,37kt
Zwykłe frezy kupowałem Densply jakościowe są dobre (ale to nie widia), różne cuda nie widy (chiny, india, USA) omijam nie kupuje frezy łuzem, bez firmowego opakowania
P.S. Ostatnio rzadko kupuje frezy, mam zapas wierteł
Ja używam frezów BUSCH, wszystkie kupuje w niemczech u sprawdzonej firmy,
Antilope to dziadostwo produkowane w chinach czy indiach, zresztą Densply tez jest nie lepsze.
tutaj kupisz sobie podruby większosci marek: http://www.yyytool.com/burs-and-drills-a108-1.html
handlarze w polsce kupują w chinach i podkładają pod markowe produkty, kilka razy juz tam miałem i to od firmy która jest na rynku kupę lat. Po prostu zapłać więcej kup widiowe i masz spokój !