Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie MIEDZIANE FORUM WŁASNORĘCZNIE Zimny kowal

Zimny kowal

Zimny kowal

Strony (6): Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej
Tom Oldsmith
Coppermaster
225
11-22-2011, 02:44 AM

Nie wiem czy tu wyjasnic moje "nierobstwo na forum " czy gdzie indziej. Chyba indziej opisze. Na blogu !!
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-22-2011, 09:06 PM przez Michal.

Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Tom Oldsmith
11-22-2011, 02:44 AM #41

Nie wiem czy tu wyjasnic moje "nierobstwo na forum " czy gdzie indziej. Chyba indziej opisze. Na blogu !!

Tom

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-10-2011, 04:56 PM
Zrobilem sobie klepadlo, T-stake, niewielkie, jakies 8 cali dlugosci, do kucia malych form.

[Obrazek: IMG_7874-1024x768.jpg]

[Obrazek: IMG_7876-1024x768.jpg]

Tom

Tom Oldsmith
12-10-2011, 04:56 PM #42

Zrobilem sobie klepadlo, T-stake, niewielkie, jakies 8 cali dlugosci, do kucia malych form.

[Obrazek: IMG_7874-1024x768.jpg]

[Obrazek: IMG_7876-1024x768.jpg]

Tom

angus
Super Moderator
611
12-10-2011, 05:58 PM
Tom, śliczne! Na pewno bardzo wygodne. I wcale nie małe. Czyli co? Jakiś kubeczek, talerzyk, patera itp? Będziesz miał czas popełnić coś fajnego?
angus
12-10-2011, 05:58 PM #43

Tom, śliczne! Na pewno bardzo wygodne. I wcale nie małe. Czyli co? Jakiś kubeczek, talerzyk, patera itp? Będziesz miał czas popełnić coś fajnego?

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-10-2011, 09:19 PM
Czyli nie wiem .... Musialem powyginac klamerki dla rzezbiarza w pracy i nie bardzo mialem na czym, to sobie zrobilem narzedzie Uśmiech Napewno sie przyda, napewno cos tam jeszcze na nim poklepie. Musze jeszcze dorobic uchwyt, bo w imadle nieporecznie, a w domu na pienku bardziej mi uchwyt odpowiada. Wiec jak bedzie juz uchwyt, to i jeszcze kilka klepadel do niego zrobic by wypadalo. Widzisz Angus, czas mi sie inaczej tutaj odlicza, jest poniedzialek, potem juz piatek wieczor, krotka niedziela i znowu poniedzialek i tak w kolko. Kieracik taki, dookola roboty. Jakies plany, projekty to nie jest kwestia na pojutrze, tylko za miesiac, za kwatral, albo za pol roku, cholera by to ... ! A siwych wlosow coraz wiecej.

Na warsztacie mam teraz skromny prezent swiateczny dla przyjaciol rodziny, w charakterze ukonczonego projektu, papierowej wizji, musze to przeniesc na blache, pytanie tylko kiedy, bo juz coraz blizej swieta.

Tom

Tom Oldsmith
12-10-2011, 09:19 PM #44

Czyli nie wiem .... Musialem powyginac klamerki dla rzezbiarza w pracy i nie bardzo mialem na czym, to sobie zrobilem narzedzie Uśmiech Napewno sie przyda, napewno cos tam jeszcze na nim poklepie. Musze jeszcze dorobic uchwyt, bo w imadle nieporecznie, a w domu na pienku bardziej mi uchwyt odpowiada. Wiec jak bedzie juz uchwyt, to i jeszcze kilka klepadel do niego zrobic by wypadalo. Widzisz Angus, czas mi sie inaczej tutaj odlicza, jest poniedzialek, potem juz piatek wieczor, krotka niedziela i znowu poniedzialek i tak w kolko. Kieracik taki, dookola roboty. Jakies plany, projekty to nie jest kwestia na pojutrze, tylko za miesiac, za kwatral, albo za pol roku, cholera by to ... ! A siwych wlosow coraz wiecej.

Na warsztacie mam teraz skromny prezent swiateczny dla przyjaciol rodziny, w charakterze ukonczonego projektu, papierowej wizji, musze to przeniesc na blache, pytanie tylko kiedy, bo juz coraz blizej swieta.

Tom

angus
Super Moderator
611
12-10-2011, 09:46 PM
Ano właśnie! Kiedyś byłem szatynem dziś jak to mówią "szpakowaty".
Jak nadgonisz w robocie może boss da Ci więcej wolnego na święta? Może wtedy...? To nie tak, że Cię nie rozumiem. 15 lat zapierniczałem na 3 zmiany. Miałem wrażenie, że żyję tylko po to by pracować dla jakichś zakichanych wielmożów. Zdrowie robota zjadła a szefostwo podziękowało za współpracę. Że też chciało mi się jeszcze czasem jakiż nóż albo wisior zrobić.
Niedługo zrobię galerię internetową z kolegą. Jest świetnym informatykiem wię zadba, żeby była jak się patrzy. Pamiętaj, że zawsze będziesz mógł w niej wystawiać bez żadnej marży. Jeszcze link do Twojej strony wkleję. Może to Ci humor trochę poprawi? Psia krew, że też musisz być tak daleko!
angus
12-10-2011, 09:46 PM #45

Ano właśnie! Kiedyś byłem szatynem dziś jak to mówią "szpakowaty".
Jak nadgonisz w robocie może boss da Ci więcej wolnego na święta? Może wtedy...? To nie tak, że Cię nie rozumiem. 15 lat zapierniczałem na 3 zmiany. Miałem wrażenie, że żyję tylko po to by pracować dla jakichś zakichanych wielmożów. Zdrowie robota zjadła a szefostwo podziękowało za współpracę. Że też chciało mi się jeszcze czasem jakiż nóż albo wisior zrobić.
Niedługo zrobię galerię internetową z kolegą. Jest świetnym informatykiem wię zadba, żeby była jak się patrzy. Pamiętaj, że zawsze będziesz mógł w niej wystawiać bez żadnej marży. Jeszcze link do Twojej strony wkleję. Może to Ci humor trochę poprawi? Psia krew, że też musisz być tak daleko!

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-19-2011, 03:21 AM
Humor mi akurat dopisuje, to tylko brak czasu.

Swiateczny projekt, jeszcze surowy. Wiecej na blogu.

[Obrazek: IMG_7966-Medium.jpg]

Tom

Tom Oldsmith
12-19-2011, 03:21 AM #46

Humor mi akurat dopisuje, to tylko brak czasu.

Swiateczny projekt, jeszcze surowy. Wiecej na blogu.

[Obrazek: IMG_7966-Medium.jpg]

Tom

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-23-2011, 03:24 AM
Zdazylem, skonczylem, biedzie prezent !

moj "warsztat" albo moja "kuchnia"

[Obrazek: IMG_7973%252520%252528Medium%252529.JPG]

A to juz efekt koncowy

[Obrazek: IMG_7976-Medium.jpg]

[Obrazek: IMG_7979-Medium.jpg]

[Obrazek: IMG_7980-Medium.jpg]

Lakierowalem na nowym pienku przeznaczonym na podstawe do kucia roznosci i zdjecia na swiezo pstryknalem. Lakier jeszcze mokry i troche "swieci"

Tom

Tom Oldsmith
12-23-2011, 03:24 AM #47

Zdazylem, skonczylem, biedzie prezent !

moj "warsztat" albo moja "kuchnia"

[Obrazek: IMG_7973%252520%252528Medium%252529.JPG]

A to juz efekt koncowy

[Obrazek: IMG_7976-Medium.jpg]

[Obrazek: IMG_7979-Medium.jpg]

[Obrazek: IMG_7980-Medium.jpg]

Lakierowalem na nowym pienku przeznaczonym na podstawe do kucia roznosci i zdjecia na swiezo pstryknalem. Lakier jeszcze mokry i troche "swieci"

Tom

angus
Super Moderator
611
12-23-2011, 11:55 AM
Jest naprawdę piękny, Tom. I bardzo wyjątkowy. Te oczka są super. Na zdjęciach wyglądają jakby to były zakute kamyki w kolorze piasku pustyni albo bursztynu.
angus
12-23-2011, 11:55 AM #48

Jest naprawdę piękny, Tom. I bardzo wyjątkowy. Te oczka są super. Na zdjęciach wyglądają jakby to były zakute kamyki w kolorze piasku pustyni albo bursztynu.

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-23-2011, 11:55 PM
Oj tam , piekny, cyna wystaje ze spoin, niedoczyszczony, laciate oksydowanie, a kamyki to zwykle szkielka o rozowym odcieniu Smutny i liscie kalecza palce.
A ze jest wyjatkowy, no nie zaprzecze Uśmiech

Tom

Tom Oldsmith
12-23-2011, 11:55 PM #49

Oj tam , piekny, cyna wystaje ze spoin, niedoczyszczony, laciate oksydowanie, a kamyki to zwykle szkielka o rozowym odcieniu Smutny i liscie kalecza palce.
A ze jest wyjatkowy, no nie zaprzecze Uśmiech

Tom

Vivian
Platynowy
254
12-24-2011, 09:13 AM
W pierwszym momencie pomyślałam, że to lampkaUśmiech
Ale prezent śliczny i na pewno ktoś będzie zadowolony z takiego kwiatka (no i nigdy nie zwiędnie)
Vivian
12-24-2011, 09:13 AM #50

W pierwszym momencie pomyślałam, że to lampkaUśmiech
Ale prezent śliczny i na pewno ktoś będzie zadowolony z takiego kwiatka (no i nigdy nie zwiędnie)

Strony (6): Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości