08-07-2020, 07:30 PM
Zakupione na allegro jako złota . Ktoś wie co to za oznaczenie ?
Cecha
|
08-11-2020, 03:47 PM
Czyżby same trole na forum zostały i ja ? xd
Dziś zaniosłam do drugiego już lombardu, powiedziano mi , że pierścionek nie jest złoty .
W pierwszym lombardzie powiedzieli , że nie są pewni . Po zdrapaniu pokazał się inny kolor . ps zastanawia mnie jeszcze to wybite oznaczenie na nim
08-13-2020, 12:23 AM
Ta "cecha" wygląda, jak zeszlifowany na płasko czubek śrubokręta krzyżakowego.
- Ja tam pani nie wim, nie znam się, ale jak jest nabite, to musi złoty on jest.
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
08-13-2020, 10:21 AM
Mi się skojarzyło z krzyżem prawosławnym
W każdym razie nie straciłam za dużo , kupiłam go w lutym , wtedy złoto było ciut tańsze . Na reklamację już za późno . Coś to forum słabo aktywne , już pomyślałam , że koronavirus je zaatakował
08-18-2020, 02:47 PM
Nie mam nic do tych ludzi co siedzą w lombardach, ale z czymś takim idzie się do złotnika. Słownie złotnika, nie sklepu jubilerskiego, czy lombardu.
Złotnik to człowiek który zajmuje się takimi rzeczami zawodowo, a pozostałym tylko się wydaje że wiedzą co mówią
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi http://www.krissart.pl/
08-18-2020, 09:42 PM
Tylko że złotnik za "ekspertyzę" sobie policzy, a lombard sprawdzi za darmo w nadziei, że tanio łyknie jako złom.
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
08-19-2020, 04:37 PM
Wogóle nie chcieli przyjąć tego w dwóch skupach złota . Mi to wyglądana mosiądz po spiłowaniu . Miedzianojasnożólty kolor w słońcu . Właściwości magnetycznych nie posiada .
-----
08-30-2020, 09:27 PM
Publikacja nie zawiera informacji na temat autora tekstu.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|