Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
miedziany listek
Mam pewien dość prosty patent na agrafkę jak zrobię zdjęcie to wrzucę.
Reszta woow.
Odpowiedz
Orzesz Ty ! Nawet se agrafkę zrobi Uśmiech
Ty to już samowystarczalny jesteś Ząbki
A broszka ładna. Trochę różni się od Twoich poprzednich prac.Uśmiech
Odpowiedz
(01-18-2012, 10:02 PM)reduktorb napisał(a): Mam pewien dość prosty patent na agrafkę jak zrobię zdjęcie to wrzucę.
Reszta woow.

Reduktorb, mam pomysł: wrzuć do działu "Jubilerstwo" do poddziału "Jak to jest zrobione?
Kursy, tutoriale i poradniki". Od razu wyląduje we właściwym miejscu i nie będzie trzeba zawracać łepetynki Adminowi ani Moderatorowi, żeby przenosił. Ja też dowalę swój tutek.
Odpowiedz
Novator, będę samowystarczalny, jak założę kopalnię miedzi i srebraZąbki Ale pomysł nie był mój, ja tylko po swojemu go zinterpretowałem.
Brocha trochę inna, to fakt. Chciałem przećwiczyć inne wyprowadzanie kształtu podnoszonej blachy no i urozmaicić styl. Ciągle mi mało nowych umiejętności i sposobów. To chciwość czy zapalczywość taka.Ząbki
Odpowiedz
angus , to chyba zapał ....czywość Ząbki
Odpowiedz
Zapewne tak! Cool
Nie obraz się Ty ani Tom, ale kwestię czyszczenia powierzchni miedzi przenieśliśmy z Kagekim do działu Jubilerstwo, do wątku Stare techniki złotnicze. Info było cenne.
Odpowiedz
Nie ma o co się obrażać. Wszystko powinno być na swoim miejscu.Uśmiech
Właśnie rozrobiłem roztwór NaHSO4 i wpakowałem blaszki miedzi pokryte tlenkami z grzania w piecu.
Myślałem, że nic się nie dzieje ale jak potarłem lekko powierzchnię, to widać, że tlenki oddzielają się.
Co ciekawe, zostawiłem zamoczoną końcem pęsetę i pokryła mi się nieznacznie miedzią.Uśmiech
Odpowiedz
Ciekawe. Dziwne. Pouczające. IdeaIdea
Odpowiedz
Novator, ciekawe, czy Twoja pęseta pokryła się miedzią trwale. Może odkryłeś sposób na miedziowanie powierzchni metali?Uśmiech
Odpowiedz
Jest cieniuśka warstewka, nie da się zetrzeć Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości