05-10-2012, 07:36 AM
Ciekawe jednak wymyślili maszynkę ,nie żebym miała zaraz korzystać ale fajnie wiedzieć i o tej technice embossing też. Ja po prostu jestem ciekawska.
STARE TECHNIKI ZŁOTNICZE, REPUSOWANIE I TRYBOWANIE, BIŻUTERIA I SZTUKA UŻYTKOWA
|
05-10-2012, 07:36 AM
Ciekawe jednak wymyślili maszynkę ,nie żebym miała zaraz korzystać ale fajnie wiedzieć i o tej technice embossing też. Ja po prostu jestem ciekawska.
05-28-2012, 09:06 PM
witam, jestem zlotnikiem amatorem, troche samoukiem chcialabym do swojego warsztatu dodac umiejetnosc repusowania i grawerowania. czy ktos z Panstwa jest z Warszawy i moglby udzielic mi, oczywiscie odplatnie, kilku lekcji? chcialabym poznac podstawy, mam juz troche swojego sprzetu. ogladam rozmaite filmiki ktore Panstwo polecacie, ale nie moge sie z nich nauczyc jak np. poprawnie trzymac rylec, jak silnie go przyciskac i pod jakim katem itp.. bardzo prosze o kontakt, bede bardzo wdzieczna. od razu zaznacze ze nie jestem niestety w stanie wziac udzialu w zadnym zorganizowanym kursie (mam malutkie dziecko). mieszkam na Bemowie, zapraszalabym do swojej skromnej pracowni. dziekuje i pozdrawiam - Kasia Kałużny
06-14-2012, 04:49 PM
Marzenie taki zestaw, ech ...
http://www.srebrnie.pl/images/icons/shocked.gif (11-26-2011, 01:07 AM)Tom Oldsmith napisał(a):(11-25-2011, 01:19 PM)angus napisał(a): Przykłady pieknych prac z E-Bay.
06-14-2012, 06:36 PM
Witaj na Srebrnie, Hannah!
Jaki zestaw masz na myśli, bo nie zrozumiałem? Link, który podałaś prowadzi do jednego z emotikonów z edytora postów.
06-20-2012, 12:16 PM
AAAA!!!! Jaki fantastyczny wątek!!!!! na razie kilka stron dałam radę przeczytać, ale będzie to moja najbliższa lektura, chyba na kilka dni. Też trochę się zabawiałam repusowaniem, zaniechałam, ale chyba ta technika znów ożyje w moim warsztaciku, może bardziej fachowo, bo dotychczas klepałam tylko na filcu i desce, a moje puncynki to gwoździe , podszlifowane według uznania stare śrubokręty, elementy ze złomu np wałki z kserokopiarki, kulki z łożysk
Panie Angus!!! dziękuję, bo czuję, że moja miłość i zapał do repusowania ożywa!! ) Na desce udawało mi się zrobić maksymalnie takie wypukłości jak np na tej bransolecie http://www.jubiko.eu/sklep/56-180-thickbox/z.jpg
06-20-2012, 12:25 PM
Witaj na Srebrnie, Jubiko!
Dawno temu oglądałem Twoje wesołe buźki w jakiejś galerii internetowej. Fajnie, że do nas trafiłaś. Tylko zlituj się, nie mów do mnie ''Panie'' bo od razu plecy mi się garbią, ręce zaczynają drżeć i czuję, że wolę jeść tylko mięciutkie i drobno pokrojone, ok?.
06-20-2012, 12:34 PM
(06-20-2012, 12:25 PM)angus napisał(a): Witaj na Srebrnie, Jubiko! pewnie Gdzie mogę zobaczyć Twoje prace?
06-21-2012, 08:55 PM
Nie zdążyłam jeszcze wszystkiego oglądnąć od deski do deski, ale zamierzam , bo jest co oglądać i czytać. Jesteś niesamowity!! Czuję wielką wdzięczność za takich ludzi jak Ty.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|