Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STARE TECHNIKI ZŁOTNICZE, REPUSOWANIE I TRYBOWANIE, BIŻUTERIA I SZTUKA UŻYTKOWA
Ciekawe jednak wymyślili maszynkę ,nie żebym miała zaraz korzystać ale fajnie wiedzieć i o tej technice embossing też. Ja po prostu jestem ciekawska.
Odpowiedz
witam, jestem zlotnikiem amatorem, troche samoukiem Uśmiech chcialabym do swojego warsztatu dodac umiejetnosc repusowania i grawerowania. czy ktos z Panstwa jest z Warszawy i moglby udzielic mi, oczywiscie odplatnie, kilku lekcji? chcialabym poznac podstawy, mam juz troche swojego sprzetu. ogladam rozmaite filmiki ktore Panstwo polecacie, ale nie moge sie z nich nauczyc jak np. poprawnie trzymac rylec, jak silnie go przyciskac i pod jakim katem itp.. bardzo prosze o kontakt, bede bardzo wdzieczna. od razu zaznacze ze nie jestem niestety w stanie wziac udzialu w zadnym zorganizowanym kursie (mam malutkie dziecko). mieszkam na Bemowie, zapraszalabym do swojej skromnej pracowni. dziekuje i pozdrawiam - Kasia Kałużny

Odpowiedz
Shocked 
Marzenie taki zestaw, ech ...
http://www.srebrnie.pl/images/icons/shocked.gif

(11-26-2011, 01:07 AM)Tom Oldsmith napisał(a):
(11-25-2011, 01:19 PM)angus napisał(a): Przykłady pieknych prac z E-Bay.
http://www.ebay.com/itm/KIRK-REPOUSSE-EL...5890d1b762

Ta, tu jest strona tego sklepu i wszystkie lyzki i widelce. Jak na antyki to calkiem tanio licza, zwazywszy ze uncja srebra to ok 40 &.

RSVP - Antiques

Odpowiedz
Witaj na Srebrnie, Hannah! RozmarzonyRozmarzony
Jaki zestaw masz na myśli, bo nie zrozumiałem? Link, który podałaś prowadzi do jednego z emotikonów z edytora postów.O_o
Odpowiedz
AAAA!!!! Jaki fantastyczny wątek!!!!! na razie kilka stron dałam radę przeczytać, ale będzie to moja najbliższa lektura, chyba na kilka dni. Też trochę się zabawiałam repusowaniem, zaniechałam, ale chyba ta technika znów ożyje w moim warsztaciku, może bardziej fachowo, bo dotychczas klepałam tylko na filcu i desce, a moje puncynki to gwoździe , podszlifowane według uznania stare śrubokręty, elementy ze złomu np wałki z kserokopiarki, kulki z łożysk Uśmiech
Panie Angus!!! dziękuję, bo czuję, że moja miłość i zapał do repusowania ożywa!! Uśmiech)
Na desce udawało mi się zrobić maksymalnie takie wypukłości jak np na tej bransolecie
http://www.jubiko.eu/sklep/56-180-thickbox/z.jpg
Odpowiedz
Witaj na Srebrnie, Jubiko! Rozmarzony
Dawno temu oglądałem Twoje wesołe buźki w jakiejś galerii internetowej. Fajnie, że do nas trafiłaś. Cool Tylko zlituj się, nie mów do mnie ''Panie'' bo od razu plecy mi się garbią, ręce zaczynają drżeć i czuję, że wolę jeść tylko mięciutkie i drobno pokrojone, ok?. Cry
Odpowiedz
(06-20-2012, 12:25 PM)angus napisał(a): Witaj na Srebrnie, Jubiko! Rozmarzony
Dawno temu oglądałem Twoje wesołe buźki w jakiejś galerii internetowej. Fajnie, że do nas trafiłaś. Cool Tylko zlituj się, nie mów do mnie ''Panie'' bo od razu plecy mi się garbią, ręce zaczynają drżeć i czuję, że wolę jeść tylko mięciutkie i drobno pokrojone, ok?. Cry

pewnie Uśmiech
Gdzie mogę zobaczyć Twoje prace? Uśmiech
Odpowiedz
Jak Ci starczy cierpliwości na moje wypociny to popatrz tu.
Odpowiedz
Nie zdążyłam jeszcze wszystkiego oglądnąć od deski do deski, ale zamierzam Uśmiech, bo jest co oglądać i czytać. Jesteś niesamowity!! Czuję wielką wdzięczność za takich ludzi jak Ty.
Odpowiedz
Oj tam, oj tam. W kolejce po zasiłek znajdziesz takich na pęczki.
Swoją drogą w Ollisima moich blaszek nie chcieli więc zapewne nie zasłużyłem na pochwały. Ale może przez jakość zdjęć?Niezdecydowany
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości