Ile mniej-więcej jubiler zapłaci mi w skupie za taki pierścionek?
Ile mniej-więcej jubiler zapłaci mi w skupie za taki pierścionek?
Witam,
chciałabym sprzedać u jubilera pierścionek (z żółtego złota, z [prawdopodobnie] rubinem i 14 cyrkoniami) o wadze 2,2 - 2,3 g. Nie chciałabym zostać oszukana z uwagi na to, że nie znam się na biżuterii, więc chciałabym się dowiedzieć ile mniej-więcej mogłabym dostać za taki pierścionek. Wiem, że dysponuję raczej skromnymi danymi na jego temat, nie potrafię odczytać próby złota i nie wiem wiele o jego pochodzeniu (został kupiony kilka lat temu w jakimś salonie jubilerskim, nie wiem w jakim i kiedy dokładnie) ale jest w dobrym stanie.
Ile więc mniej-więcej można się za niego spodziewać?
Pozdrawiam serdecznie.
Po wyjęciu kamieni liczę ok 2grx90 (mniej wiecej) czyli ok 180zł. (przy założeniu że to trzecia próba)
Tyle na skupie złota.
Niestety większość osób czuje się oszukana skoro TYLE! zapłaciła w sklepie a tu tylko tyle na skupie!
Niewiele osób zdaje sobie sprawę że w cenie zakupu nowego pierścionka itp. ponad 40% to podatki!!!
Skup dotyczy tylko surowca!!! a jego cena waha się obecnie w okolicy 90zł/gr "3"
Jeśli chcesz sprzedać jako wyrób to tylko w komisie, tam tylko odchodzi komisowe ale od ceny wyrobu, nie surowca.